MEDICAL

Στην Κύπρο η πρώτη συσκευή ψηφιακής απεικόνισης παιδικού / βρεφικού ματιού

Το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, συστάθηκε το 2021, στη μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου ο οποίος πέθανε από καρκίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Το Ίδρυμα, από την αρχή, είχε βάλει ως σκοπό να κάνει, μέσα από τη λειτουργία του, τη ζωή των παιδιών με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις και των οικογενειών τους λίγο καλύτερη.

Επιτελώντας αυτόν ακριβώς το σκοπό, το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, έπειτα από μία μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να φέρει στην Κύπρο την 1η συσκευή εξ επαφής ψηφιακής απεικόνισης του βυθού του παιδικού/ βρεφικού ματιού. Η συσκευή αυτή, αξίας πέραν των €50.000, έχει παραδοθεί στον ΟΚΥπΥ και θα αξιοποιείται για τη φωτογράφιση παιδιατρικών οφθαλμικών παθήσεων που παρουσιάζονται στα μάτια παιδιών με ογκολογική πάθηση στο κεφάλι ή σε πρόωρα βρέφη. Έτσι πλέον οι μικροί ασθενείς δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για τη διενέργεια αυτού του είδους εξετάσεων, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Η προσπάθεια αυτή, πήρε σάρκα και οστά, χάρη στους εθελοντές του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου, αλλά και στις εισφορές των φίλων του, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά.

Τρία χρόνια μετά που ο Αλκίνοος έφυγε από κοντά μας, η αγάπη, το θάρρος και το φως του, αποτελούν τον φάρο που καθοδηγεί το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, σε κάθε βήμα και σε κάθε προσπάθεια.