VOLUNTEERING

Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αγλαντζιάς και Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου

Ο Δήμος Αγλαντζιάς και το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου ενώνουν δυνάμεις για να μοιράσουν παρέα αγάπη και φως.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη σύναψη ενός σημαντικού μνημονίου συνεργασίας για την περαιτέρω ενίσχυση του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου και την προώθηση των σκοπών του. Η συνεργασία αυτή ενισχύει την υποστήριξη που παρέχεται στα παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, καθώς και στις οικογένειές τους, διευρύνοντας τις δυνατότητες δράσης του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, συστάθηκε το 2021, εις μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου ο οποίος πέθανε από καρκίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Παρά το γεγονός ότι οι σκοποί του Ιδρύματος είναι ευρείς, αποστολή του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην ποιοτικότερη, πιο ευχάριστη, πιο ανακουφιστική διαβίωση και φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς, από την πλευρά του, έχοντας ως προτεραιότητα την προώθηση της κοινωνικής ευημερίας και της αλληλεγγύης στην τοπική κοινότητα, επιδιώκει να παράσχει σημαντική υποστήριξη στο Ίδρυμα και στις δράσεις του, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών και στην προώθηση της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης στην τοπική κοινότητα.

Μέσω αυτού του μνημονίου συνεργασίας, το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου και ο Δήμος Αγλαντζιάς θα συνεργαστούν στενά για την ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων και εκδηλώσεων που θα προάγουν την ενίσχυση του Ιδρύματος και την υποστήριξη των παιδιών με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις και των οικογενειών τους. Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες πρωτοβουλίες με κοινό στόχο την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ευελπιστούμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αλληλεγγύης, ελπίδας και ευημερίας για όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν αυτές τις δύσκολες προκλήσεις.

Πρώτος σταθμός του μνημονίου, η δωρεάν και επ’ αόριστο παραχώρηση χρήσης του πάρκου επί της οδού Θεσσαλονίκης στην Αγλαντζιά, γεγονός που διευρύνει τις επιλογές δράσης του Ιδρύματος και η συνδιοργάνωση θερινού σινεμά στην παραδοσιακή πλατεία του Δήμου Αγλαντζιάς, που θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να απολαύσουν μια ευχάριστη βραδιά προσφέροντας αγάπη και φως στους μικρούς μας υπερήρωες.