DONATION

«Κανένα παιδάκι χωρίς σακάκι»

Ο Δήμος Αγλαντζιάς και το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου μέσω ενός σημαντικού μνημονίου συνεργασίας έχουν ενώσει δυνάμεις για να «σκορπίσουν» απλόχερα γύρω τους αγάπη και φως.

Αυτή τη φορά έχουν σκοπό να μην αφήσουν κανένα παιδάκι χωρίς σακάκι. Μια συγκινητική πρωτοβουλία, η οποία θα πραγματοποιείται από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 να προσέρχονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το Αρτοποιείο «Vienna» στο Πλατύ Αγλαντζιάς και να εναποθέτουν τα σακάκια που έχουν μικρύνει στα δικά τους παιδιά, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με λιγότερες οικονομικές δυνατότητες. Παράλληλα, κάθε γονιός που έχει ανάγκη, μπορεί να προμηθευτεί από το συγκεκριμένο σημείο σακάκι για τα παιδιά του, ενώ όσα σακάκια απομείνουν θα διαμοιραστούν σε οικογένειες που τα χρειάζονται.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατά το διάστημα αυτής της πολύ όμορφης δράσης θα βρίσκεται και το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου προς ενημέρωση του κοινού για την αποστολή του, η οποία είναι να βοηθήσει στην ποιοτικότερη, πιο ευχάριστη, πιο ανακουφιστική διαβίωση και φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και το εξωτερικό. Με λίγα λόγια, στόχος του είναι να κάνει τη ζωή των παιδιών και των δικών τους ανθρώπων, λίγο καλύτερη.

Συνοδοιπόρος του σε αυτή τη διαδρομή ο Δήμος Αγλαντζιάς, ο οποίος από την πλευρά του έχει ως προτεραιότητα την προώθηση της κοινωνικής ευημερίας και της αλληλεγγύης στην τοπική κοινότητα, παρέχοντας συνάμα σημαντική υποστήριξη στο Ίδρυμα και τις δραστηριότητες του.

Έτσι, εκτός από την ανάπτυξη και την υλοποίηση προγραμμάτων και εκδηλώσεων για τη στήριξη παιδιών με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις και των οικογενειών τους, ο Δήμος Αγλαντζιάς και το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου προχωρούν ένα βήμα παραπέρα τη μεταξύ τους εποικοδομητική συνεργασία, θέλοντας να δημιουργήσουν ευρύτερα ένα περιβάλλον αλληλεγγύης, ελπίδας και ευημερίας για κάθε παιδί ξεχωριστά.

Άλλωστε, για ένα παιδί, ένα σακάκι που δεν του χωράει πια δεν έχει καμία αξία, για κάποιο άλλο παιδί όμως έχει τεράστια σημασία. Στο χέρι μας είναι λοιπόν το «κανένα παιδάκι χωρίς σακάκι» να μην αποτελέσει απλώς ένα εύηχο σύνθημα, αλλά να γίνει πράξη τον φετινό χειμώνα. Ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα!