EDUCATION, Ο Μανδύας του Υπερήρωα

Αποτελέσματα Διαγωνισμού «Κατασκεύασε τον μανδύα του Υπερήρωα της αγάπης»

Τον Ιανουάριο του 2022 το «Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου» προκήρυξε τον διαγωνισμό κατασκευής του «Μανδύα του Υπερήρωα της αγάπης».

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στις δράσεις του Ιδρύματος για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ανάγκη στήριξης των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας και ιδίως των παιδιών με ογκολογικές ή αιματολογικές ασθένειες, τα οποία νοσηλεύονται για μεγάλη χρονική περίοδο σε νοσοκομεία.

Ζητήσαμε από τα παιδιά να φτιάξουν τον μανδύα του «Υπερήρωα» και να τον φιλοτεχνήσουν με τα δικά τους συναισθήματα. Να φτιάξουν μανδύες αισιοδοξίας, γενναιότητας, χαμόγελου και χαράς, που θα γεμίσουν τα παιδιά στα νοσοκομεία μας με ακόμα πιο πολλή δύναμη ώστε να πολεμήσουν τις δυσκολίες.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς έχουν σταλεί στο Ίδρυμα 153 μανδύες από όλη την Κύπρο. Αρκετά άλλα σχολεία και τμήματα μάς έχουν σταλεί μανδύες εκτός του διαγωνιστικού μέρους ή έκαναν ενδοσχολικές δράσεις γιατί ήθελαν να δείξουν την αγάπη τους στα παιδιά που βρίσκονται στα κρεβάτια των νοσοκομείων. Όλοι οι μανδύες είναι για εμάς πολύ ξεχωριστοί και μας έχουν συγκινήσει.

Οι συμμετοχές έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, η οποία ορίστηκε από το  Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου. Το έργο της Επιτροπής ήταν πολύ δύσκολο, έπρεπε όμως να ξεχωρίσουν κάποιες από τις συμμετοχές.

Οι συμμετοχές που ξεχώρισαν είναι:

Πρώτο Βραβείο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ

Δεύτερο Βραβείο: Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ (ΚΑ) – Β2

Τρίτο Βραβείο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ’ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (ΚΒ)

Έπαινος (ισοβαθμία):

  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΕΔΙΟΥ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΙΝΟΥ
  • THE G C SCHOOLS OF CAREERS – Γ
  • Β ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – Δ1
  • ΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΤΣΙΡΕΙΟ) (ΚΒ)
  • Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΙΟΥ – ΣΤ1

Όλοι οι μανδύες θα εκτεθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Πολίτη, Βουλή των Αντιπροσώπων (Ομήρου 38, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Έντιμη Πρόεδρος της Βουλής την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022: 18:00-21:00

Παρασκευή 3 Ιουνίου: 18:00-21:00

Σάββατο 4 Ιουνίου: 09:00-13:00

Σε όλα τα σχολεία και παιδιά που θα συμμετείχαν στη δράση θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα. Οι μανδύες που διακρίθηκαν θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 1 Ιουνίου στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.