EVENT, Ο Μανδύας του Υπερήρωα

Έκθεση Μανδυών Διαγωνισμού «Κατασκεύασε τον μανδύα του Υπερήρωα της Αγάπης»

2 Ιουνίου 2022 – 4 Ιουνίου 2022

Στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού «Κατασκεύασε τον μανδύα του Υπερήρωα της Αγάπης» που προκήρυξε τον περασμένο Ιανουάριο, το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου» διοργανώνει έκθεση όπου θα φιλοξενήσει όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός, είχε ενταχθεί στις δράσεις του Ιδρύματος για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ανάγκη στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους, που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας και ιδίως των παιδιών με ογκολογικές ή αιματολογικές ασθένειες, τα οποία νοσηλεύονται για μεγάλη χρονική περίοδο σε νοσοκομεία.

Για το Ίδρυμα, «Υπερήρωας», είναι κάθε παιδί που βρίσκει μέσα του τη δύναμη να σταθεί απέναντι από κάθε δυσκολία, όποια κι αν είναι αυτή, και να την πολεμήσει με θάρρος, γενναιότητα και αξιοπρέπεια. «Υπερήρωες» είναι, επίσης, όλοι αυτοί που, με τον δικό τους τρόπο στηρίζουν την προσπάθεια να κάνουμε τα παιδιά που βρίσκονται στα κρεββάτια των νοσοκομείων να χαμογελάσουν και να επιστρέψουν έστω και για λίγο στις αγαπημένες τους δραστηριότητες, ακόμα και αν αυτές γίνονται σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Οι άνθρωποι αυτοί, μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς, ως άτομο, ως ομάδες, φορείς ή οργανισμοί. Όλοι μας μπορούμε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να ζωγραφίσουμε με ένα παιδί, να του πούμε ένα παραμύθι κλπ. «Υπερήρωες» είναι, επίσης, τα πρόσωπα που με τις πράξεις τους βοηθούν στην ομαλότερη και ταχύτερη επανένταξη των παιδιών στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον.

Για αυτούς τους υπερήρωες λοιπόν, τους μικρούς και τους μεγάλους, το Ίδρυμα ζήτησε από τους δάσκαλους και τα παιδιά της Κύπρου τη δική τους συνεισφορά αγάπης. Κι αυτοί με τη σειρά τους έφτιαξαν μανδύες.

Μανδύες, φτιαγμένοι με αισιοδοξία, γενναιότητα, χαμόγελα και χαρά. Μανδύες που θα γεμίσουν τα παιδιά στα νοσοκομεία μας με ακόμα πιο πολλή δύναμη, με στόχο να πολεμήσουν τις δυσκολίες.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κας Αννίτας Δημητρίου.

 

Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022: 18:00-21:00

Παρασκευή 3 Ιουνίου: 18:00-21:00
Σάββατο 4 Ιουνίου: 09:00-13:00

 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Πολίτη, Βουλή των Αντιπροσώπων (Ομήρου 38, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου).