HEALTH

Ενισχύοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης της Παιδογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για κάθε οργανωμένο σύνολο και κάθε άτομο, σε όλο τον κόσμο, για τον καρκίνο τής παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου επικοινώνησε και πραγματοποίησε  συναντήσεις με πρόσωπα που η επαγγελματική τους πορεία ή η εθελοντική τους δράση τούς έφερε κοντά στην Παιδογκολογική – Παιδοαιματολογική Κλινική (ΠΟΑ) του νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάρειος ΙΙΙ. Επικοινώνησε επίσης και με γονείς που έζησαν ή ακόμη ζουν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους στους χώρους της Κλινικής.

Στις συναντήσεις το Ίδρυμα συζήτησε και κατέγραψε τις πραγματικές ανάγκες της ΠΟΑ και των οικογενειών των παιδιών με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις. Ακολούθως διαμόρφωσε τις δικές του προτάσεις και σχημάτισε το δικό του όραμα για την ΠΟΑ.

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του Ιδρύματος για καλυτέρευση των συνθηκών στην ΠΟΑ, το Ίδρυμα ετοίμασε μία εκτενή επιστολή με όλες τις ανάγκες της ΠΟΑ, την οποία προώθησε σε όλους τους υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να τους ενημερώσει για την τρέχουσα κατάσταση. Μέσω της επιστολής ζήτησε τη στήριξή τους σε όλη αυτή την μεγάλη και πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία απαιτεί, μεταξύ άλλων,  πολιτική βούληση.

Μεγάλος μας στόχος είναι η ανέγερση νέου νοσοκομείου για τα παιδιά και εφήβους, στο οποίο θα αναπτυχθούν νέες υποειδικοτήτες, θα προσληφθούν ειδικοί, θα αγοραστούν μηχανήματα και θα δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε εντός του νέου σύγχρονου νοσοκομείου να στεγαστεί η ΠΟΑ η οποία θα αποτελεί κλινική αναφοράς τριτοβάθμιας περίθαλψης, για όλη την Κύπρο, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις στην Κύπρο.

Τόσο το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου όσο και τα υπόλοιπα εθελοντικά σώματα, είναι έτοιμα και πρόθυμα να συνδράμουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους για υλοποίηση προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, συστάθηκε το 2021, εις μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου ο οποίος πέθανε από καρκίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Το Ίδρυμα είναι εγγεγραμμένο στον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας δυνάμει του περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και άλλα συναφή θέματα Νόμου και φέρει τον αριθμό μητρώου ΛΕΥ/Ι/21.