ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ

Αλκίνοος Αρτεμίου

Το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, συστάθηκε το 2021, εις μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου ο οποίος πέθανε από καρκίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2020.

Το Ίδρυμα είναι εγγεγραμμένο στον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας δυνάμει του περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και άλλα συναφή θέματα Νόμου και φέρει τον αριθμό μητρώου ΛΕΥ/Ι/21.

Παρά το γεγονός ότι οι σκοποί του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου είναι ευρείς, αποστολή του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην ποιοτικότερη, πιο ευχάριστη, πιο ανακουφιστική διαβίωση και φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, να κάνουμε τη ζωή των παιδιών και των δικών τους ανθρώπων, λίγο καλύτερη.

Αυτό, θα επιτευχθεί σε συντονισμό με τους άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και με την άδεια και την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών του κάθε παιδιού.

Η προσπάθεια για επίτευξη της αποστολής και των σκοπών του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου θα στηριχτεί σε συγκεκριμένα προγράμματα δράσης τα οποία θα υλοιποιούμε.

Φάρος που μας καθοδηγεί στην προσπάθεια αυτή, η δύναμη του Αλκίνοου.

Δύναμη μας, οι εθελοντές που συνεισφέρουν από το χρόνο τους, στην αποστολή και τους επιμέρους στόχους του Ιδρύματος.

Σας χρειαζόμαστε. Ελάτε να μοιράσουμε μαζί αγάπη και φως.